Za požiar skládky v Zlatých Klasoch ešte nikoho neobvinili

NETKY.SK • 5 August 2013, 13:29 • 2 min
Za požiar skládky v Zlatých Klasoch ešte nikoho neobvinili

BRATISLAVA – Policajti ešte nikoho neobvinili pre požiar skládky v Zlatých Klasoch, i keď sa k jej neúmyselnému zapáleniu údajne priznal obecný policajt.

slovakia

left justify in out

Polícia zatiaľ zhromažďuje odborné stanoviská a znalecké posudky na objasnenie presnej príčiny požiaru, „na základe ktorých bude možné vo veci rozhodnúť a prípadne obviniť konkrétnu osobu. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania,“ dodala hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

O priznaní obecného policajta hovoril v piatok zástupca starostu obce Zlaté Klasy Otto Csicsay. Ako informoval, obecný policajt vraj požiar založil náhodou, po tom, ako mu niečo vzbĺklo v aute. Chcel to vyhodiť na skládku a tá začala horieť. „Snažil sa to uhasiť, no nepodarilo sa mu to,“ doplnil v piatok zástupca starostu. 

Nelegálna skládka pneumatík pri obci Zlaté Klasy v okrese Dunajská Streda začala horieť vo štvrtok 1. augusta o 3:00 ráno. Na mieste zasahovali príslušníci z hasičskej stanice v Šamoríne a mnohých ďalších jednotiek z okolia. Skládka mala dĺžku 120 a šírku 60 metrov, jej výška bola asi osem metrov. Veliteľ zásahu si už vo štvrtok ráno vyžiadal k zásahu aj Kontrolné chemické laboratóriá Nitra. Pracovníci z laboratória nenamerali na mieste požiaru zvýšenú koncentráciu nebezpečných látok v ovzduší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies