Za posledných 24 hodín zadržali policajti na Slovensku 25 nelegálnych migrantov

NETKY.SK • 2 September 2015, 17:24 • 2 min
Za posledných 24 hodín zadržali policajti na Slovensku 25 nelegálnych migrantov

BRATISLAVA - Za posledných 24 hodín zadržali policajti na území Slovenska 25 migrantov.

slovakia

left justify in out

Pe TASR to uviedol Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

 

Konkrétne dnes predpoludním ich najviac zadržali v Komárne. V dodávke sa nachádzalo 20 občanov zo Sýrie, medzi ktorými bola jedna žena.

"Vodičom bol občan Veľkej Británie a irackého pôvodu. Odmietal sa podrobiť kontrole a následne sa mal pokúsiť o útek," informoval Wäldl. Cudzinci sa momentálne nachádzajú na oddelení cudzineckej polície v Nových Zámkoch. Vodiča predviedli pred vyšetrovateľa národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru.

 

Slovenská polícia podľa neho nepodceňuje situáciu v súvislosti s rastúcim počtom nelegálnych migrantov. Prijíma adekvátne opatrenia a poskytuje pomoc aj okolitým štátom. Napríklad Maďarsku, kde hliadky robia aj Slováci. "Hliadky primárne potláčajú nelegálnu migráciu v železničných dopravných prostriedkoch premávajúcich medzi Maďarskom a Slovenskom, pokračujúc ďalej cez územie Českej republiky do Nemecka," informoval Wäldl.

 

Opatrenia na zamedzenie sekundárnej migrácie z Maďarska podľa neho spočívajú v intenzívnejších kontrolách na vybraných cestách a bývalých hraničných priechodoch na slovensko-maďarskej hranici.

 

Slovensko ponúklo pomoc aj po výzve agentúry Frontex na posilnenie vonkajších hraníc Európskej únie. "Do Maďarska aj Grécka sme vyslali techniku aj policajtov. Na posilnenie vonkajších hraníc sú priebežne vysielaní policajti úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru aj do Španielska, Chorvátska a Bulharska," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona