Za posledný deň zahynulo na východe Ukrajiny päť vojakov

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 14:54 • 2 min
Za posledný deň zahynulo na východe Ukrajiny päť vojakov

KYJEV - Päť ukrajinských vojakov prišlo za posledných 24 hodín o život a 12 bolo zranených pri útokoch proruských povstalcov na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

V stredu to oznámil hovorca ukrajinskej armády Andrij Lysenko, podľa ktorého separatisti naďalej používajú pri útokoch zbrane veľkého kalibru, čím porušujú prímerie uzatvorené vo februári tohto roku v Minsku. Nové úmrtia zaznamenali tesne pred rokovaniami zástupcov ukrajinskej vlády, separatistických regiónov, Ruska a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe, ktorí budú ešte v stredu hovoriť o dodržiavaní minských dohôd. Donbas podľa Lysenka napriek prímeriu zažíva v poslednom týždni najhoršie boje za uplynulé tri mesiace. "Intenzita útokov neustáva," vyhlásil.

 

Štyria vojaci podľa Lysenka zahynuli, keď ich ozbrojené vozidlo vrazilo na mínu pri meste Avdijivka, severne od Donecka pri frontovej línii. Piaty zomrel na nešpecifikovanom mieste pri útoku separatistov. OBSE tvrdí, že strety prebiehajú v oblasti dediny Šyrokyne, ktorá leží hneď pri prístave Mariupoľ pri Azovskom mori. Obe strany konfliktu sa tu snažia upevniť si svoje pozície. Strieľa sa aj v okolí Donecka a situácia sa podľa OBSE "vážne zhoršila" pri povstalcami ovládanom letisku.

 

Od apríla 2014 si ukrajinský konflikt vyžiadal vyše 6200 mŕtvych a viac než 1,2 milióna ľudí ušlo pred bojmi zo svojich domov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies