Za pondelok pribudlo 15 nakazených, ochoreniu Covid-19 podľahol jeden pacient

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 11:23 • 2 min
Za pondelok pribudlo 15 nakazených, ochoreniu Covid-19 podľahol jeden pacient

BRATISLAVA – Za pondelok pribudlo na Slovensku 15 nakazených koronavírusom. Laboratóriá ukončili 2889 PCR vyšetrení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počet hospitalizovaných pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň sa znížil o 10 na 120. Z nich má potvrdené ochorenie Covid-19 85 ľudí. Pribudla jedna obeť.

 

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) je 13 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 14 osôb. Celkový počet úmrtí „na COVID“ je 12 514 a celkový počet úmrtí „s COVIDom“ je 2451.

 

V pondelok dostalo prvú dávku vakcíny viac ako 4-tisíc ľudí. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

Z takmer 5-tisíc vykonaných antigénových testov malo pozitívny výsledok päť osôb. Laboratórne PCR testy odhalili päť prípadov nákazy v Bratislavskom kraji.

 

Prečítajte si tiež: Slovensko v očkovaní zaostáva, spôsobí to u nás vážnejšiu tretiu vlnu!

 

Po dvoch nových infikovaných evidujú Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj. Zhodne po jednom prípade evidujú Košický, Nitriansky, Trenčiansky a Trnavský kraj. Ako ďalej uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR, je medzi nimi deväť mužov a šesť žien.

V pondelok pribudlo 4197 zaočkovaných, celkovo je prvou dávkou vakcíny zaočkovaných 2 074 673 ľudí. Druhú dávku vakcíny podali v pondelok 2576 ľuďom, kompletne je tak zaočkovaných už 1 669 779 osôb.

Mohlo by vás zaujímať: Do eHranice sa môžu Slováci zaregistrovať ešte pred odchodom na dovolenku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies