Za pomalý rozbeh výroby Tesly viní Musk sabotérov vo vlastných radoch

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Za pomalý rozbeh výroby Tesly viní Musk sabotérov vo vlastných radoch

PALO ALTO - Výrobca elektrických áut Tesla amerického podnikateľa Elona Muska sa nemôže dostať do predpokladaného tempa výroby Modelu 3.

slovakia

left justify in out

Musk uviedol, že rozličné technologické problémy pretrvávajú aj preto, že medzi jeho zamestnancami sa nachádzajú sabotéri. Údajne sú podozriví aj zo založenia jedného požiaru. Majiteľ firmy v nedeľu (17.6.) v e-maile zamestnancom napísal, že sa sabotéri „dopustili početných a škodlivých sabotáží“, Televízna stanica o e-maile informovala v pondelok vo večerných správach.

 

Tesla sa v dôsledku ťažkostí s nábehom výroby Modelu 3 dostala do veľkých problémov. Musk konštatoval, že zamestnanci pod nepravými užívateľskými menami urobili vo výrobnom systéme zmeny a množstvo veľmi citlivých údajov poslali na neznáme adresy.

 

Za útokmi by sa malo skrývať ešte aj niečo ďalšie. Preto sa tento týždeň robia vo firme hĺbkové kontroly. „Ako viete,“ pokračoval Musk, "existuje dlhý zoznam organizácií, ktoré by chceli, aby Tesla skrachovala“. Mal na mysli firmy z ropného a plynárenského priemyslu a špekulantov na Wall-Street, ktorí vsadili na jej neúspech.

 

Elon Musk už raz hovoril o podozrení zo sabotáže. Bolo to vtedy, keď raketa jeho firmy SpaceX vybuchla na odpaľovacej rampe. Kontrola však neskôr odhalila, že išlo o jej technický problém. Výbuch zničil veľmi drahý internetový satelit Facebooku.

 

img

Ilustračné foto: SITA

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona