Za pokus o založenie štátu na základe šaríe odsúdili v Etiópii desiatky moslimov

NETKY.SK • 3 Január 2017, 19:32 • 2 min
Za pokus o založenie štátu na základe šaríe odsúdili v Etiópii desiatky moslimov

ADDIS ABEBA - Na tresty väzenia odsúdili dnes v Etiópii 20 moslimov, uznaných za vinných z pokusu o založenie štátu, ktorý by sa riadil prísnou formou islamského práva šaría.

slovakia

left justify in out

Obvinili ich v súlade s kontroverzným etiópskym protiteroristickým zákonom a všetci okrem jedného boli odsúdení na päť a pol roka nepodmienečne. Dvaja z odsúdených pracovali ako novinári pre nemenovanú moslimskú rozhlasovú stanicu. Uznaní za vinných boli aj z "účasti v hnutí, ktorého cieľom bolo prepustenie inej skupiny moslimov z väzenia".

 

Obhajca odsúdených po vynesení rozsudku podľa agentúry AP uviedol, že sa im nedostalo spravodlivého procesu a vo vyšetrovacej väzbe sa nesmeli modliť. Proti rozsudku hodlá podať odvolanie.

 

Moslimovia sú v Etiópii dlhodobo vytláčaní na okraj spoločnosti a od roku 2011 usporiadali viacero protestných akcií. Niektoré z nich boli násilne potlačené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies