Za podvod pri stavbe športového areálu v Senci z Nórskych fondoch obvinili jedného človeka

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:39 • 2 min
Za podvod pri stavbe športového areálu v Senci z Nórskych fondoch obvinili jedného človeka

BRATISLAVA - Za podvod pri výstavbe športového areálu v Senci, pre ktorý musíme do Nórskych fondov vrátiť viac než 660-tisíc eur, polícia obvinila prvú osobu.

slovakia

left justify in out

"V súvislosti s prípadom dňa 21. marca 2014 vyšetrovateľ vzniesol obvinenie jednej osobe pre trestný čin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Dodal, že bližšie informácie nemôžu poskytnúť. Na zvrat v kauze upozornil portál aktuálne.sk.

 

Island, Lichtenštajnsko a Nórsko požiadali ešte pred dvoma rokmi Slovensko, aby vrátilo 668 184 eur z Nórskych fondov, pretože pri ich čerpaní podvádzalo. Finančný mechanizmus Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) a Nórske fondy spolufinancovali výstavbu viacúčelového športového areálu v Senci, ktorý otvorili ešte v roku 2009. Úrad vlády SR, ktorý je národným kontaktným bodom pre tieto finančné mechanizmy, projekt športového areálu kontroloval a potvrdil, že podvod sa stal. Tvrdí, že celý problém vznikol pre sumu 62-tisíc eur. ŠK SFM Senec, realizátor projektu, predložil úradu vlády bankový výpis, ktorý sa ukázal ako nepravdivý. Vtedajší Úrad boja proti korupcii poskytol úradu vlády originálne bankové výpisy priamo z banky, v ktorej bol vedený projektový účet. "Porovnaním týchto výpisov bolo zistené, že suma približne 62 000 eur, ktorá podľa výpisov predložených Úradu vlády SR bola prevedená na účet dodávateľa, bola v skutočnosti z projektového účtu vybratá v hotovosti," uviedol pred dvoma rokmi tlačový odbor úradu vlády. Ten vtedy aj podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu podvodu, respektíve subvenčného podvodu a možného pozmeňovania výsledkov hospodárskej evidencie. Úrad vlády tiež avizoval, že bude celú sumu 668 284 eur vrátane spoluúčasti štátu vo výške 118 000 eur vymáhať od prijímateľa, teda ŠK SFM Senec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies