Za 'podsukňové' fotografie žien hrozí v americkom v štáte Massachusetts väzenie

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 06:46 • 2 min
Za 'podsukňové' fotografie žien hrozí v americkom v štáte Massachusetts väzenie

BOSTON - Guvernér amerického štátu Massachusetts Deval Patrick dnes podpísal návrh zákona, ktorý zakazuje zhotovovanie "podsukňových" fotografií žien. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na úrad guvernéra.

slovakia

left justify in out

Patrick opatrenie podpísal dva dni po tom, ako tamojší najvyšší súd rozhodol, že muž, ktorý mobilným telefónom fotografoval intímne miesta pod sukňami pasažierok metra v Bostone, neporušil žiadny písaný zákon tohto štátu.
      

Na záležitosť pružne zareagovali zákonodarcovia zo Senátu i Snemovne reprezentantov, ktorí predloženú legislatívu schválili. Fotografovanie pohlavných orgánov a ďalších intímnych miest žien alebo detí na verejnosti tak bude odteraz ilegálne.
      

Zákon s okamžitou platnosťou ukladá za "podsukňové" zábery maximálny trest odňatia slobody na dva a pol roka a pokutu vo výške 5000 dolárov. Ak je obeťou predmetného kriminálneho činu dieťa, trestná sadzba sa zdvojnásobuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies