Za podplácanie odsúdili študenta nitrianskej univerzity

NETKY.SK • 27 Október 2016, 12:08 • 2 min
Za podplácanie odsúdili študenta nitrianskej univerzity

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest dvesto eur za prečin nepriamej korupcie uložil dnes sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 26-ročnému Patrikovi Juhászovi zo Štúrova.

slovakia

left justify in out

Juhász ako študent Technickej fakulty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre na osobnom stretnutí sľúbil pedagógovi M. V. finančnú hotovosť v presne nezistenej výške. Za to mal M.V. svojím vplyvom pôsobiť na niektorého z učiteľov fakulty a zabezpečiť mu tak úspešné absolvovanie skúšky z predmetu Údržba a oprava strojov. Juhász je posledný z pätice študentov SPU, ktorých prokuratúra stíhala za podplácanie pedagógov.


Juhász sa k podplácaniu priznal a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste. Tú sudca schválil a vyhlásil rozsudok, proti ktorému nie je možný riadny opravný prostriedok. Verdikt je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá.


V prípade, že by Juhász peňažný trest nezaplatil, musel by ísť na dva mesiace do väzenia. Prokuratúra za korupciu stíha aj pedagógov SPU, ktorí úplatky od študentov zobrali. Okrem peňazí to boli aj fľaše alkoholu, vína a klobásy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona