Za pochybenie v kauze bankomatová mafia hrozí sudcovi disciplinárne konanie

NETKY.SK • 13 Január 2014, 06:40 • 2 min
Za pochybenie v kauze bankomatová mafia hrozí sudcovi disciplinárne konanie

BRATISLAVA - Sudca Juraj Mihál, ktorý je údajne zodpovedný za to, že sa jeho chybou dostali na slobodu dvaja obvinení prípade takzvanej bankomatovej mafie, bude pravdepodobne čeliť disciplinárnemu stíhaniu. Predsedníčka Okresného súdu Bratislava I Eva Fulcová totiž voči nemu podala návrh na disciplinárne konanie. TASR to potvrdil hovorca súdu Pavol Adamčiak.

slovakia

left justify in out

Okrem pochybenia v kauze bankomatovej mafie mal sudca pochybiť aj v ďalších troch prípadoch. "Predsedníčka OS Bratislava I od svojho nástupu na konci septembra 2013 vykonala revíziu trestného úseku, reštančné veci boli v zmysle zákona prerozdelené aj novým sudcom. V reštančných veciach sa mesačne vykonáva kontrola toho, či trestní sudcovia vykonali kroky smerujúce k ich skončeniu," povedal Adamčiak. V trestnoprávnej agende je reštančnou vecou taká, ktorá nebola vybavená do šiestich mesiacov od dôjdenia na súd.

Adamčiak ďalej uviedol, že pri zistení ďalších pochybení a nedostatkov sudcov môžu byť podané ďalšie návrhy na disciplinárne konanie. "Všetky opatrenia súdu smerujú k odstráneniu prieťahov najmä v reštančných veciach," uzavrel. Aký trest navrhuje Fulcová pre Mihála, zatiaľ nie je známe.

Sudca mal pochybiť tým, že po tom, ako predĺžil väzbu dvom obvineným, ktorí voči tomu podali sťažnosť, nestihol poslať príslušné dokumenty na Krajský súd v Bratislave, aby ďalej rozhodol. Ako prvá o tom informovala televízia Markíza. Keďže nebolo právoplatne rozhodnuté o predĺžení väzby, mužov museli pustiť na slobodu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies