Za planým poplachom na letisku v Düsseldorfe mohli byť drogoví díleri

NETKY.SK • 11 December 2013, 18:25 • 2 min
Za planým poplachom na letisku v Düsseldorfe mohli byť drogoví díleri

DÜSSELDORF - Proces s opakovane trestaným zlodejom, ktorý nesie podľa prokuratúry zodpovednosť za dočasné uzavretie letiska v Düsseldorfe z 24. septembra, jeho evakuáciu, zrušenie 140 letov a škody v miliónovej výške, sa dnes začal v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Práve 32-ročný obžalovaný zanechal odcudzený kufor v odletovej hale letiska. Vyvolalo to poplach, pretože v batožine sa predpokladala prítomnosť bomby, neskôr drog. Napokon sa však ukázalo, že kufor obsahoval iba múku a škoricu zabalené podobne ako drogy, napísala tlačová agentúra DPA.

Právny zástupca recidivistu, ktorého iba v Anglicku v minulosti už desaťkrát odsúdili zväčša za krádeže, tvrdil, že jeho mandant vzal kufor pred budovou letiska, kde ho nechal nejaký pasažier. Aj keď sa obžalovaný analfabet pôvodne priznal, že sa živí práve krádežami kufrov, advokát to dnes spochybnil tvrdiac, že išlo o dôsledok chyby pri tlmočení. Podľa prokuratúry je však muž profesionálnym zlodejom pôsobiacim v medzinárodnom meradle. Žalobkyňa Anna Gerdemannová však uviedla, že pozadie celého incidentu zatiaľ nie je úplne jasné. Vyšetrovatelia totiž predpokladajú, že podozrivý kufor bol súčasťou zastieracieho manévru priekupníkov s drogami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona