Za päť dní štrajku zamestnancov zrušila spoločnosť Air France už 900 letov

NETKY.SK • 31 Júl 2016, 15:21 • 2 min
Za päť dní štrajku zamestnancov zrušila spoločnosť Air France už 900 letov

PARÍŽ - Za päť dní štrajku zamestnancov palubného personálu zrušila letecká spoločnosť Air France už 900 letov. Až do posledného júlového dňa sa to dotklo celkove 150.000 cestujúcich, informovali dnes aerolínie.

slovakia

left justify in out

Protestná akcia, ku ktorej vyzvali odborári, potrvá týždeň a mala by skončiť v utorok večer, pripomína tlačová agentúra DPA.


Pre prvý augustový deň ráta Air France so zrušením okolo 20 percent letov na stredne dlhé trate z parížskeho Letiska Charlesa De Gaulla. Situácia na dlhších tratiach, ktorá ani v uplynulých dňoch nebola tak dramatická, by sa mohla ešte mierne zlepšiť. Vzlietnuť by malo na nich až 95 percent strojov.


Kým zamestnávateľ ponúka predĺženie tarifných dohôd, ktoré vypršia na sklonku októbra, o 17 mesiacov, viaceré odborové organizácie chcú dosiahnuť predĺženie o päť rokov alebo dohodu na dobu neurčitú.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona