Za parkovanie v Galante sa bude platiť

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 17:58 • 2 min
Za parkovanie v Galante sa bude platiť

GALANTA - V Galante sa bude za parkovanie platiť, rozhodli o tom dnes po dlhej diskusii poslanci mestského zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Širšie centrum mesta rozdelili na tri zóny, platiť sa v nich bude 70, 50 a 30 centov za hodinu pri kúpe lístka v parkovacom automate, o desať centov viac pri platbe mobilným telefónom. K dispozícii budú aj zvýhodnené celodenné parkovacie lístky a celoročné parkovacie karty. Všeobecne záväzné nariadenie o dočasnom parkovaní má byť účinné až od marca budúceho roku.

Zavedenie plateného parkovania bude stáť 230-tisíc eur, Galanta si na krytie kapitálových investícií zoberie úver. Len parkovacie automaty a ďalšie technológie majú stáť 175-tisíc eur, ďalšie desaťtisíce bude stáť nové dopravné značenie a vybudovanie nových parkovacích miest. Samospráva ráta s tým, že úver splatí do troch rokov z poplatkov, ktoré vyberie za parkovanie.

Poslanecký klub SMK – SDKÚ-DS dlho pripravovaný návrh odmietol a navrhol spoplatniť len tie vozidlá, ktoré do Galanty prichádzajú. Väčšina poslancov mala iný názor a rozhodla o platenom parkovaní v širokom centre pre všetkých. Primátor Ladislav Maťašovský netajil, že hlavným cieľom nového nariadenia je získať peniaze do rozpočtu mesta.

Platené parkovanie v Galante zrušili po proteste prokurátora pred piatimi rokmi. Po zmene legislatívy sa samospráva pokúsila spoplatniť parkovanie už vlani. Vtedajší návrh riešil platenie len na dvoch parkoviskách v centre, poslanci ho však odmietli, pretože podľa nich riešil problém len čiastkovo. V diskusii sa vtedy prihovárali za komplexné riešenie parkovania v meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies