Za ostatných 48 hodín ušlo do Libanonu 30.000 Sýrčanov

NETKY.SK • 21 Júl 2012, 07:07 • 2 min
Za ostatných 48 hodín ušlo do Libanonu 30.000 Sýrčanov

Za ostatných 48 hodín ušlo do Libanonu 30. 000 Sýrčanov - Politika V priebehu ostatných 48 hodín odišlo zo Sýrie do susedného Libanonu viac než 30.

slovakia

left justify in out

img

V priebehu ostatných 48 hodín odišlo zo Sýrie do susedného Libanonu viac než 30.000 sýrskych občanov. V Ženeve o tom v piatok informovala hovorkyňa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Melissa Flemingová. Libanonský denník Daily Star napísal, že na hraničnom priechode Masnaa sa vytvoril takmer kilometer dlhý rad áut stojacich v štyroch prúdoch. Masnaa sa nachádza približne 50 kilometrov do sýrskej metropoly Damask. Podľa správ Daily Star sa exodus Sýrčanov začal v stredu, po útoku na vládnu budovu, pri ktorom zahynuli okrem iných aj minister obrany Daúd Radžá a jeho námestník Asif Šawkat, švagor prezidenta Baššára Asada. V ten istý deň vypukli prudké boje aj v samotnom Damasku a blízkom okolí. Aktivisti v súčasnosti odhadujú, že do Libanonu ušlo až 60.000 Sýrčanov. Turecko zaregistrovalo už vyše 43.000 sýrskych utečencov. Úrady ich ubytovali v stanových mestečkách a kontajnerových táboroch.
Zdroj: DPA/TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies