Za organizáciu prostitúcie chlapcov padol trest desať rokov za mrežami

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 18:45 • 2 min
Za organizáciu prostitúcie chlapcov padol trest desať rokov za mrežami

PRAHA - Na tri a desať rokov väzenia odsúdil dnes pražský mestský súd organizátorov homosexuálnej prostitúcie neplnoletých chlapcov v Prahe. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Trojica mužských zákazníkov dostala za zvádzanie chlapcov na pohlavný styk podmienečné tresty. Voči rozsudku sa možno odvolať.
     

Najprísnejší trest, desať rokov odňatia slobody, dostal 55-ročný Václav Dimitrov, ktorý podľa obžaloby dohodol v rokoch 2012-13 desiatim chlapcom platený pohlavný styk s cudzincami. Od chlapcov potom podľa spisu získal časť peňazí, ktorú si za styk s týmito mužmi zarobili.
     

Trojročný trest udelil súd Davidovi Chodovi, ktorý organizoval niektoré schôdzky cez Dimitrova.
     

Obaja muži už skôr pred súdom obžalobu odmietli. Tvrdili, že sa mladíci s cudzincami stretávali iba kvôli spoločnosti, o prostitúcii ale údajne nebola reč. Dvojicu mohli odsúdiť až na 12 rokov väzenia.
     

Na schôdzkach chlapcov s cudzincami sa podľa rozsudku diali rôzne sexuálne hry od masáží cez masturbáciu až po orálny sex.
     

Zákazníkom chlapcov - Američanovi, Francúzovi a Nemcovi -, ktorí ich zvádzali na pohlavný styk, udelil súd podmienečné tresty. Všetci cudzinci tiež dostali peňažné tresty 100.000-500.000 českých korún (3670-18.350 eur). Pôvodne im hrozili dva roky za mrežami.
     

Množstvo ďalších podozrivých, ktorí v Prahe podľa obžaloby praktikovali sex s neplnoletými chlapcami, sa nepodarilo identifikovať. Údajne vystupovali pod menami Mike, Pavel, Ron, Peter, Jürgen, Bastien či Alfonzo, dodali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies