Za opakované porušenie zákazu šoférovania pôjde do väzenia

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 15:46 • 2 min
Za opakované porušenie zákazu šoférovania pôjde do väzenia

BANSKÁ BYSTRICA - Trest štyri mesiace najľahšieho väzenia a zákaz šoférovať na šesť rokov za opakované marenie výkonu úradného rozhodnutia potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 32-ročného Petra Bodiša z obce Muľa v okrese Veľký Krtíš. Budiš si trest vyslúžil za to, že napriek zákazu šoférovania opakovane viedol motorové vozidlo bez vodičského oprávnenia.

slovakia

left justify in out

Bodiša na Škode Felicii v októbri minulého roku zastavili v obci Veľké Zlievce policajti a pri kontrole zistili, že nemá vodičský preukaz. Navyše šoféroval bez oprávnenia aj v decembri 2013, za čo mu uložili pokutu päťsto eur a na 40 mesiacov dostal zákaz šoférovania. Bodiš tým spáchal prečin marenia úradného rozhodnutia. Okresný súd vo Veľkom Krtíši poslal Bodiša do väzenia vzhľadom na jeho postoj k trestnej činnosti. Tiež aj preto, lebo delikvent sa vôbec netajil, že za volant si sadol aj inokedy.

Proti verdiktu sa Bodiš odvolal, trest sa mu zdal neprimerane prísny. Krajský senát mu nevyhovel a rozsudok prvostupňového súdu potvrdil. Bodiš sa bránil, že autoškolu absolvoval, ale vodičský preukaz mu nevydali. V minulosti bol Bodiš dvakrát súdne trestaný za krádeže a v súčasnosti je vo väzbe v inej veci.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona