Za ohláseným štrajkom UNAS-u vidí vláda prezidentské voľby

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 15:57 • 2 min
Za ohláseným štrajkom UNAS-u vidí vláda prezidentské voľby

HORNÉ OREŠANY - Podľa premiéra Roberta Fica sú za iniciatívou ľudia, ktorí "chcú hádzať stoličky z balkónov".

slovakia

left justify in out

Za ohláseným ostrým štrajkom Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) vidí predseda vlády Robert Fico politické zneužívanie témy pred prezidentskými voľbami. "Sú to stále tí istí ľudia, ktorí chcú hádzať stoličky z balkónov, ľudia, ktorí chcú robiť často veci, ktoré nemajú s demokratickou spoločnosťou nič spoločné,“ povedal Fico po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády. Za avizovaným štrajkom je podľa neho politický cieľ jedného z prezidentských kandidátov. S autodopravcami podľa neho vláda viac ako rok rokuje, dohoda je takmer dosiahnutá a konkrétna vyhláška sa pripravuje.

 

Politiku vidí za konaním UNAS-u aj minister dopravy Ján Počiatek, podľa ktorého nové vedenie tejto organizácie prichádza stále s novými požiadavkami, pričom rokovaní sa nezúčastňuje. "Je to jasná politizácia a zneužitie autodopravcov združených v UNAS,“ dodal. Pripomenul, že na začiatku celého procesu bola legitímna požiadavka samospráv na ochranu majetku obyvateľov pred ťažkými kamiónmi. Rezort dopravy podľa neho plní všetko, na čom sa s autodopravcami dohodol. 

 

O zrušení mýta v intravilánoch obcí a miest, aj na diaľničnom obchvate Bratislavy na D1 a D2 sa ministerstvo dopravy dohodlo so Združením cestných dopravcov ČESMAD Slovakia 4. marca. Zástupcovia únie na toto rokovanie, ktoré sami iniciovali, neprišli. Rezort dopravy a ČESMAD sa už 19. februára dohodli na zrušení mýta v intravilánoch od 15. marca v dĺžke takmer tisíc kilometrov s tým, že výnimkou mal byť diaľničný obchvat Bratislavy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies