Za odchodom Matu do ManUtd aj túžba hrať na MS v Brazílii

NETKY.SK • 28 Január 2014, 09:41 • 2 min
Za odchodom Matu do ManUtd aj túžba hrať na MS v Brazílii

MANCHESTER - Španielsky futbalový stredopoliar Juan Mata priznal, že jedným z faktorov v prospech jeho klubového presunu z FC Chelsea do Manchestru United bola túžba predstaviť sa na tohtoročných majstrovstvách sveta v Brazílii. Dvadsaťpäťročný záložník nedostával pod vedením trénera Josého Mourinha podľa vlastných slov v londýnskom mužstve dostatok príležitostí.

slovakia

left justify in out

"Bol to pre mňa dôležitý ukazovateľ. Počas uplynulých šiestich mesiacov som nehrával toľko, koľko by som chcel," vyhlásil Mata po predstavení britským médiám. "Nie je jednoduché dostať sa do španielskeho národného tímu. Mnoho hráčov bojuje o svoje miesto a každý chce byť v záverečnej nominácii. Prestup do Manchestru vnímam ako skvelú príležitosť ukázať trénerovi, že chcem hrať v Brazílii, že si zaslúžim ísť na šampionát. Neviem, čo by sa stalo, ak by som zostal v Chelsea, teraz som však tu a ak sa mne aj tímu bude dariť, určite budem bližšie k účasti na majstrovstvách sveta," dodal Juan Mata. 

Majster sveta i Európy Mata pôsobil v tíme Chelsea od leta 2011, keď prestúpil do Londýna z Valencie. Po príchode Josého Mourinha k tímu však ofenzívny stredopoliar prišiel o miesto v základnej zostave. V tejto sezóne nastúpil za "The Blues" len na sedemnásť stretnutí, v ktorých strelil jeden gól. Strelecky sa presadil v Ligovom pohári, v Premier League nastúpil na trinásť duelov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies