Za odchodom Mandžukiča z Bayernu málo rešpektu od Guardiolu

NETKY.SK • 28 Október 2014, 13:19 • 2 min
Za odchodom Mandžukiča z Bayernu málo rešpektu od Guardiolu

MADRID - Chorvátsky futbalový reprezentant Mario Mandžukič neľutuje svoje rozhodnutie odísť v lete z Bayernu Mníchov do Atlética Madrid. Podľa slov 28-ročného útočníka je za jeho transferom z Nemecka do Španielska málo rešpektu zo strany trénera "Bavorov" Pepa Guardiolu.

slovakia

left justify in out

Chorvát patril v sezóne 2012/2013 ku kľúčovým hráčom v zostave vtedajšieho kouča Mníchovčanov Juppa Heynckesa, ale jeho španielsky nástupca potom posadil Mandžukiča na lavičku.

 

Letný príchod Roberta Lewandowského z Borussie Dortmund do Bayernu definitívne dohnal Mandžukiča k odchodu. "Guardiola ma sklamal. Neprejavil voči mne dostatok rešpektu. Nenechal ma stať sa najlepším strelcom bundesligy, lebo som nehrával v závere sezóny. Nebola to moja priorita, ale o niečom to svedčí. Všetko bolo dvakrát lepšie pod vedením Heynckesa, a to nie je len môj názor," povedal Mandžukič pre Sportske Novosti. 

 

"Dúfal som, že si spolu sadneme niekde pri káve a podebatujeme o tom, ale nestalo sa to. V profesionálnom futbalovom živote nemusím mať niekoho rád či nerád, ale mám schopnosť cítiť negatívnu energiu a pokúšam sa vyhýbať takýmto osobám. Nezaslúžil som si, aby sa ku mne niekto takto správal po tom, čo som odovzdal pre Bayern počas dvoch sezón. Hneď po Guardiolovom príchode som cítil, že sa niečo zmení. Snažil som sa prispôsobiť, ale na to sú potrebné vždy dve strany. Vedel som, že v Bayerne ma nečaká svetlá budúcnosť, preto som prestúpil do Atlética," doplnil Mario Mandžukič, ktorý odišiel do Atlética Madrid za 22 miliónov eur a za úradujúceho španielskeho šampióna strelil dosiaľ šesť gólov v 12 zápasoch vo všetkých súťažiach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona