Za obsah mesačníka Náš kraj nie je dôvod na trestné stíhanie

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 14:54 • 2 min
Za obsah mesačníka Náš kraj nie je dôvod na trestné stíhanie

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia už ukončila preverovanie obsahu kontroverzného mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja Náš kraj.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová, nie je dôvod na začatie trestného stíhania. 
     

V aprílovom čísle župného mesačníka Náš kraj sa objavili sporné články, ktoré ospevovali obdobie vojnového Slovenského štátu a Tisov režim. Obsah mesačníka začala polícia skúmať na podnet Okresnej prokuratúry v Banskej Bystrici. 
     

"Vo veci podozrenia zo spáchania prečinu popieranie a schvaľovanie holokaustu a zločinov politických režimov bolo vykonané preverovanie pod dohľadom okresnej prokuratúry. Na základe odborného vyjadrenia, zadovážených dôkazov a vzhľadom na to, že v danom prípade neboli naplnené zákonné znaky skutkovej podstaty uvedeného prečinu, vyšetrovateľ vec odmietol. Nie je dôvod na začatie trestného stíhania," povedala Faltániová. 
   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona