Za novým útokom NIE je Rusko

NETKY.SK • 5 Júl 2018, 12:07 • 2 min
Za novým útokom NIE je Rusko

LONDÝN - Podľa predbežných údajov incident v Amesbury nebol "ruským útokom", povedal námestník náčelníka britského ministerstva vnútra Ben Wallace.

slovakia

left justify in out

"V tejto chvíli nemáme žiadne dôkazy o prepojení dvoch nových obetí so Skripaľom alebo s miestom kde sa on a jeho dcéra otrávili," povedal Wallace.

Podľa neho pracovná hypotéza spočíva v tom, že obete v Amesbury sú "obeťami následkov predchádzajúceho útoku alebo niečoho iného.

 

"Títo ľudia neboli spojení so Skripaľom, nebol to útok, myslím si, že to bola kontaminácia Novičkom," povedal Wallace.

 

V predvečer, polícia uviedol, že dvaja miestni obyvatelia, 44-ročná žena a 45-ročný muž bol nájdení v bezvedomí v dome v Amesbury. Teraz sa nachádzajú v kritickom stave v nemocnici v Salisbury, v tej istej kde sa liečil aj bývalý agent Skripaľ a jeho dcéra. V Scotland Yarde sa hovorí, že muž a žena boli otrávení rovnakou látkou ako Skripaľ. Zároveň však polícia nevie určiť, ako boli obete otrávené. Taktiež polícia poznamenala, že pár nenavštevoval rovnaké miesta ako Skripaľovci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies