Za neviazanú zábavu Taliban odrezal hlavy 17 mužom a ženám

NETKY.SK • 27 August 2012, 11:37 • 2 min
Za neviazanú zábavu Taliban odrezal hlavy 17 mužom a ženám

Za neviazanú zábavu Taliban odrezal hlavy 17 mužom a ženám - Krimi Talibanskí povstalci v noci nadnes odrezali hlavy pätnástim mužom a dvom ženám v juhoafganskej provincii Helmand. Militanti ich potrestali za to, že sa zúčastnili zábavy spojenej s hudbou

slovakia

left justify in out

imgTalibanskí povstalci v noci nadnes odrezali hlavy pätnástim mužom a dvom ženám v juhoafganskej provincii Helmand. Militanti ich potrestali za to, že sa zúčastnili zábavy spojenej s hudbou a tancom, uviedli miestne úrady.
      Telá našli v dome, približne 75 kilometrov severne od provinčného hlavného mesta Laškargáh. Na miesto vyslali vyšetrovateľský tím.
      V čase útoku Talibanu sa podľa informácií agentúry Reuters muži a ženy zabávali spoločne, za sprievodu hudby a tanca, čo v konzervatívnom Afganistane nie je bežné, pokiaľ nie sú príbuzní. Podobné večierky sa v krajine konajú zriedkavo a v tajnosti.  
      Flirtovanie, otvorené prejavy náklonnosti a zmiešanú zábavu mužov a žien Taliban dôrazne odsudzuje. V júni jeden z jeho militantov vtrhol do luxusného hotela v Kábule, kde hľadal "prostitútky a pasákov". O život prišlo 20 ľudí. Fundamentalistické hnutie oznámilo, že na hotel zaútočili kvôli "divokým večierkom", ktoré sa v ňom organizovali.   
      Do roku 2001 odopieral Taliban ženám v Afganistane mnohé práva, vrátane volebného. Aj po zvrhnutí jeho vlády v krajine afganskými silami s významnou podporou Spojených štátov a prinavrátení práv zostáva Afganistan pre ženy jedným z najhorších miest pre život.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies