Za netradičné evidenčné čísla zaplatili vodiči vyše jeden milión eur

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 16:05 • 2 min
Za netradičné evidenčné čísla zaplatili vodiči vyše jeden milión eur

BRATISLAVA - Presne 1.191.932 eur boli ochotní v minulom roku zaplatiť vodiči na Slovensku za voliteľné a takzvané zlaté evidenčné čísla. TASR o tom informovalo Prezídium Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Slovenskí vodiči sú pre netradičné evidenčné čísla ochotní siahnuť hlboko do vrecka. Za rok 2014 zaevidovala polícia na všetkých dopravných inšpektorátoch celkom 1398 vydaných voliteľných tabuliek s evidenčným číslom (TEČ). V tomto prípade ide o tvar napríklad BAABCDE, ktoré najčastejšie obsahujú rôzne mená alebo slová. „Za tieto boli vybraté správne poplatky vo výške 462.573 eur,“ povedala pre TASR Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.
     

Okrem toho sa však vodiči v roku 2014 rozhodli aj pre 2285 TEČ zo skladových zásob dopravných inšpektorátov v tvare napríklad BA123AA, ktoré šoféri nazývajú aj zlaté a obsahujú špeciálne číselné kombinácie. Štátny rozpočet tak obohatili o ďalších 729.359 eur.
     

„Poplatok za jeden kus takejto tabuľky je vo výške 165,50 eura, pričom na celkovú výšku vybratých poplatkov má vplyv, či ide o štandardné vozidlá s dvoma kusmi TEČ (predná a zadná), alebo či ide o pridelenie takýchto TEČ pre motocykle, kde sa vydáva len zadná tabuľka. To znamená, že poplatok za vydanie takýchto TEČ na štandardné vozidlo s prednou aj zadnou TEČ je spolu 331 eur,“ uzavrela Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies