Za nešportové správanie Letič s dištancom na 1 zápas, Spartak Trnava zaplatí 2000 eur

NETKY.SK • 9 September 2016, 16:24 • 2 min
Za nešportové správanie Letič s dištancom na 1 zápas, Spartak Trnava zaplatí 2000 eur

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala hráča MŠK Žilina Bojana Letiča, vylúčeného za hrubé nešportové správanie - držanie súpera za dres v jasnej gólovej príležitosti v domácom zápase 7. kola druhej najvyššej súťaže skupiny Západ proti ŠK Svätý Jur - nepodmienečným pozastavením výkonu športovej činnosti na jedno súťažné stretnutie.

slovakia

left justify in out

Dištanc na jeden súťažný duel za červenú kartu (po druhom napomenutí ŽK) v stretnutí 5. kola II. ligy skupiny Východ proti domácemu FK Poprad má hráč MŠK Rimavská Sobota Patrik Husaník, tiež od 4. septembra 2016. Za päť napomenutí žltou kartou nebude v jednom súťažnom zápase k dispozícii Martin Mečiar (ŠKF Sereď) - od 3. 9. 2016. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.


DK SFZ zobrala na vedomie stanovisko FC Spartak Trnava k hrubému nešportovému správaniu divákov (vulgárne pokriky, použitie pyrotechniky, prejavy hrubého nešportového správania a vhodenie predmetov na hraciu plochu) v domácom stretnutí 7. kola najvyššej súťaže Fortuna ligy proti ŠK Slovan Bratislava (hralo sa 27. augusta 2016) a trnavskému klubu stanovila disciplinárnu sankciu - finančnú pokutu 2000 eur. K incidentu v polčasovej prestávke a po spomenutom zápase v útrobách Štadióna Antona Malatinského medzi generálnym manažérom FC Spartak Trnava Pavlom Hoftychom a ofenzívnym stredopoliarom ŠK Slovan Bratislava Seydoubom Soumahom členovia "disciplinárky" zobrali na vedomie ich stanoviská a obom menovaným dali disciplinárnu sankciu - pokarhanie.


Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu obdržala uznesenie Komory SFZ pre riešenie sporov vo veci hráča Šimona Šmehyla, ktoré nadobudlo právoplatnosť 19. augusta 2016 a vykonateľnosť dňa 3. septembra 2016, voči FC Nitra. "Disciplinárka" uložila klubu spod Zobora povinnosť do 7 dní od uverejnenia tohto rozhodnutia predložiť písomnú dohodu o splátkach so Šimonom Šmehylom alebo doklad o úhrade dlžnej finančnej čiastky. V prípade nesplnenia týchto povinností pristúpi k disciplinárnej sankcii v zmysle ustanovení disciplinárneho poriadku.


DK SFZ obdržala uznesenie Komory SFZ pre riešenie sporov aj vo veci FK Senica, ktoré nadobudlo právoplatnosť 15. 8. 2016 a vykonateľnosť dňa 30. augusta 2016, voči FK Slovan Duslo Šaľa. Uložila šalianskemu klubu povinnosť do 7 dní od uverejnenia tohto rozhodnutia predložiť písomnú dohodu o splátkach s FK Senica alebo doklad o úhrade dlžnej finančnej čiastky. V prípade nesplnenia týchto povinností pristúpi k disciplinárnej sankcii v zmysle ustanovení disciplinárneho poriadku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies