Za neposkytnutie pomoci zrazenému cyklistovi hrozí vodičke až päť rokov

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 11:02 • 2 min
Za neposkytnutie pomoci zrazenému cyklistovi hrozí vodičke až päť rokov

BRATISLAVA - Obvineniu z prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom neposkytnutia pomoci čelí 51-ročná Iveta z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Tá mala ešte koncom augusta 2017 na križovatke ulíc Mierová – Hraničná v hlavnom meste na aute naraziť do 49-ročného cyklistu, ktorý pádom utrpel ťažkú ujmu na zdraví. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

 

Obvinená mala po nehode z miesta ujsť a zranenému cyklistovi neposkytnúť potrebnú pomoc. Ivete preto teraz hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

 

Polícia tvrdí, že po dopravnej nehode mala porušiť ustanovenie zákona o cestnej premávke. "Podľa neho je účastník povinný ohlásiť dopravnú nehodu policajtovi, poskytnúť zranenej osobe prvú pomoc, zotrvať na mieste dopravnej nehody a urobiť vhodné opatrenia, aby nebola ohrozená bezpečnosť cestnej premávky na mieste dopravnej nehody," priblížila Mihalíková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona