Za nelegálnu držbu zbraní dostal podnikateľ Březina dva roky väzenia

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 09:54 • 2 min
Za nelegálnu držbu zbraní dostal podnikateľ Březina dva roky väzenia

PRAHA/ZLÍN - Podnikateľa Radka Březinu, označovaného za bossa českej liehovej mafie, odsúdil dnes Okresný súd v Zlíne na dva roky väzenia za nelegálnu držbu zbraní, a to od roku 1996 až do vlaňajšieho odhalenia.

slovakia

left justify in out

Česká polícia našla pri domovej prehliadke v tajnom podnikateľovom trezore 750 gramov trhaviny semtex, samopal, brokovnicu, pištoľ a viac ako 1100 kusov munície do týchto zbraní. Informovali o tom server Novinky.cz a spravodajská televízia ČT24.

 

Podľa Březinu zbrane pochádzajú od neznámeho Juhoslovana, ktorý si od neho mal požičať 50.000 Kč a založiť ich motorovým vozidlom. Keďže však auto neskôr potreboval, ponúkol ako alternatívu debničku so zbrojným arzenálom. Žaloba však tejto argumentácii podľa slov Jana Zubeka neverila a vnímala ju ako účelovú výpoveď. Súčasne vyzdvihla absenciu poľahčujúcich a existenciu priťažujúcich okolností.

 

V prípade, v ktorom dnes došlo k vyneseniu rozsudku, zvažovala česká justícia aj zastavenie trestného stíhania, pretože Březinovi hrozí za prechovávanie a obchodovanie s ilegálnym liehom, respektíve s ním spojené daňové podvody v miliardovej výške podstatne vyšší trest.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona