Za nedovolené držanie zbrane a vyhrážanie exmanželke, sprísnený trest

NETKY.SK • 15 December 2016, 15:06 • 2 min
Za nedovolené držanie zbrane a vyhrážanie exmanželke, sprísnený trest

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici vyhovel odvolaniu prokurátora a sprísnil trest pre 54-ročného Jána Hošša z Detvy na dva roky nepodmienečne.

slovakia

left justify in out

Hoššo dostal na prvom stupni podmienku za to, že držal bez povolenia krátku guľovú zbraň a dlhší čas sa vyhrážal zabitím bývalej manželke Svetlane. Tým spáchal zločin nedovoleného ozbrojovania a prečin nebezpečného vyhrážania.


Hoššo si ešte v roku 2009 zadovážil samonabíjaciu pištoľ kalibru 7,65 milimetrov browning a 50 nábojov, pričom nemal na to povolenie. Tým spáchal zločin nedovoleného ozbrojovania. Prečin nebezpečného vyhrážania spáchal voči 50-ročnej exmanžele Svetlane, ktorú nazýval „ruskou k….ou“ a hrozil jej zabitím priamo i prostredníctvom ich spoločnej dcéry. Vyhrážanie trvalo jeden rok do mája 2016. V telefonických hovoroch s dcérou tiež tvrdil, že už má všetko odžité a že nemá čo stratiť. Opakoval, že exmanželku zabije a že si na to aj zadovážil zbraň, ktorú ukázal dcére.


Okresný súd vo Zvolene uznal Hošša za vinného podľa obžaloby a uložil mu trest odňatia slobody na tri roky s podmienečným odkladom výkonu trestu na tri roky.

 

Zároveň mu zakázal požívanie alkoholických nápojov a iných návykových látok. Prvostupňový súd zohľadnil priznanie Hošša i stanovisko znalcov, že jeho pobyt na slobode z psychiatrického hľadiska nie je pre spoločnosť nebezpečný. Proti rozsudku sa odvolal prokurátor, ktorý požadoval nepodmienečný trest. Odvolací súd mu vyhovel a Hoššovi uložil dva roky odňatia slobody nepodmienečne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona