Za nebezpečné vyhrážanie zbraňou hrozí 48-ročnému mužovi väzenie až na tri roky

NETKY.SK • 3 November 2016, 18:54 • 2 min
Za nebezpečné vyhrážanie zbraňou hrozí 48-ročnému mužovi väzenie až na tri roky

TURČIANSKÉ TEPLICE – Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Turčianske Teplice obvinil 48-ročného Branislava z okresu Turčianske Teplice z prečinu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom dnes informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

slovakia

left justify in out

"Obvinený mal v nedeľu (30.10.) vo večerných hodinách prísť do bytu v obci Bodorová, kde údajne búchal dverami. Bývalá 41-ročná priateľka ho upozornila, aby s dverami nebúchal, že ona ich zavrie. Do bytu v tom čase prišiel 20-ročný syn ženy. Obvinený muž mal povedať, že ak tam ešte niekoho uvidí, tak ho zastrelí a postrieľa aj ich všetkých. Následne si vyhrnul mikinu a za opaskom mal zbraň," priblížil Moravčík.

 

Žena z obavy o svoj život a zdravie zavolala na linku 158. Okamžite po prijatí oznámenia išla na miesto policajná hliadka, ktorá muža zadržala a predviedla ho na policajný útvar.

 

"Po zadržaní sa obvinený podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom na alkohol 0,83 mg/l v dychu, čo je v prepočte 1,73 promile. Počas vyšetrovania policajti zaistili šesť strelných zbraní, ktoré mal obvinený muž v legálnej držbe. V súvislosti so zaistenými zbraňami prebieha správne konanie vo veci odňatia zbrojného preukazu," dodal hovorca.

 

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies