Za najlepšie mozartovské nahrávky ocenia tenoristu Michaela Schadeho

NETKY.SK • 23 August 2011, 12:31 • 2 min
Za najlepšie mozartovské nahrávky ocenia tenoristu Michaela Schadeho

Za najlepšie mozartovské nahrávky ocenia tenoristu Michaela Schadeho

slovakia

left justify in out

img

Laureátom hudobnej ceny Wiener Flötenuhr, ktorú Mozartova spoločnosť vo Viedni udeľuje za osobitne vydarené nahrávky diel rodáka zo Salzburgu, sa stal v tomto roku kanadský tenorista Michael Schade.
      Spoločnosť v zdôvodnení výberu oceneného dnes podčiarkla, že na Schadeho konte je množstvo mimoriadne úspešných CD i DVD titulov, napríklad spevohry Zaide (2006) alebo opery La clemenza di Tito s Viedenskými filharmonikmi pod taktovou Nicolasa Harnoncourta (2003).      Pod vedením rovnakého dirigenta vznikla v roku 2002 aj cenou Grammy ovenčená nahrávka Matúšových pašií J.S.Bacha, na ktorej sa spolupodieľal i Michael Schade.
      Najnovšie ocenenie si rodák zo Ženevy, ktorý vyrastal v Európe a ktorý patrí aktuálne medzi špičkových vokálnych mozartovských interpretov, prevezme 11. septembra počas slávnostného koncertu v Mozartovom dome rakúskej metropoly.
      Viedenské hracie hodiny" udeľujú ako ocenenie špičkových nahrávok od roku 1969, od roku 1999 s dvojročnou periodicitou. Vlani túto trofej získal vtedajší šéfdirigent Rozhlasového symfonického orchestra Bertrand de Billy. V rokoch 1971 a 1982 putovala cena do bývalého Československa vďaka nahrávkam pianistu Pavla Štépána a Českej filharmonie pod taktovkou Václava Neumanna.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona