Za nadčasy dostal výpoveď

NETKY.SK • 4 November 2017, 10:50 • 2 min
Za nadčasy dostal výpoveď

BARCELONA - Prichádzal skoro ráno do práce a hneď sa púšťal do práce: vybavoval objednávky, naceňoval tovar, dokonca ho aj rovnal do paliet. Aby pripravil supermarket na nápor zákazníkov a vyhovel predajnému plánu, pracoval niekedy aj viac ako 80 minút pred začiatkom oficiálnej pracovnej doby.

slovakia

left justify in out

Manažér Lidlu svoje ranné nadčasy nehlásil do systému a príchod si "pichol" vždy až s príchodom ostatných. Svojich kolegov vraj pritom opakovane vyzýval k tomu, aby nasledovali jeho príklad a tiež začali pracovať nadčas, uviedol deník El País.

 

Ďalším zamestnancom obchodu to nebolo moc po chuti a na horlivého Jeana P. si sťažovali. Previnilca navyše usvedčili bezpečnostné kamery, ktoré ho zachytili pri čine a ten podľa Lidlu predstavuje "vážne porušenie pracovnej zmluvy".

 

Tá totiž stanovuje, že "každá odpracovaná minúta práce je preplatená a každá odpracovaná minúta má byť registrovaná", vysvetlil Lidl svoje rozhodnutie rozviazať sa Jeanom P. pracovný pomer.

 

Vyhodený manažér proti svojmu vyhodeniu protestuje a spolu s právnikom požaduje, aby ho Lidl opäť zamestnal. Argumentuje tým, že jeho nadriadení nikdy nevyslovili zákaz, aby do práce nechodil s predstihom.

 

On sám sa vraj k práci navyše uchyľoval skôr výnimočne a len preto, že ho k tomu donútili okolnosti, pretože supermarket prešiel reštrukturalizáciou a musel plniť nové predajné ciele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies