Za Mursího v Egypte opäť demonštrujú tisíce ľudí

NETKY.SK • 13 September 2013, 16:46 • 2 min
Za Mursího v Egypte opäť demonštrujú tisíce ľudí

KÁHIRA - Tisíce prívržencov zosadeného egyptského prezidenta Muhammada Mursího vyšli v piatok po večerných modlitbách opäť do ulíc Káhiry, aby protestovali proti novej vláde a armáde.

slovakia

left justify in out

Účastníci protestu pochodovali hlavným mestom s portrétmi tých, ktorí zahynuli pri násilných stretoch počas augustových demonštrácií. Dnešný protest v Káhire sa zatiaľ zaobišiel bez násilností. Demonštrácie Mursího prívržencov sa konajú aj v iných častiach Egypta. V mestách Tanta a Mahallá musela polícia zasiahnuť slzotvorným plynom, zranenia však nehlásili.

Egyptský dočasný prezident Adlí Mansúr vo štvrtok o dva mesiace predĺžil výnimočný stav, ktorý v krajine platí od polovice augusta. Prezident tak rozhodol na základe vývoja bezpečnostnej situácie v krajine, ktorá je stále neistá. Výnimočný stav zaviedla egyptská armáda ešte 14. augusta v 14 provinciách v reakcii na násilie zo strany podporovateľov Mursího. Násilnosti si vtedy vyžiadali vyše tisíc obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona