Za mŕtveho a dvoch zranených vojakov armáda nebude posielať do Afganistanu náhradu

NETKY.SK • 8 August 2013, 13:19 • 2 min
Za mŕtveho a dvoch zranených vojakov armáda nebude posielať do Afganistanu náhradu

BRATISLAVA – Armáda nebude posielať do Afganistanu náhradu za dvoch zranených vojakov a mŕtveho čatára Daniela Kavuliaka.

slovakia

left justify in out

Tí boli súčasťou incidentu, počas ktorého príslušník afganskej armády spustil 9. júla zo strážnej veže medzinárodného letiska v Kandaháre streľbu z guľometu na skupinu slovenských vojakov. Pri incidente utrpeli zranenia aj ďalší štyria vojaci.

"V tomto štádiu plánovania operačných úloh spojených s prípravou profesionálnych vojakov Ozbrojených síl (OS) SR pre vojenskú operáciu ISAF, OS SR neplánujú okamžité doplnenie chýbajúceho personálu vo vojenskej operácii," uviedol pre TASR komunikačný odbor ministerstva obrany. Chýbajúcich vojakov armáda doplní počas pravidelných rotácií personálu vo vojenskej operácii.

Najbližšia pravidelná rotácia personálu vo vojenskej operácii ISAF je naplánovaná na september. Do Afganistanu sa chystá 96 profesionálnych vojakov. Hlavná jednotka (2. a 4. strážna čata, roty SJ KAF) bude doplnená z 11. mechanizovaného práporu v Martine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona