Za mŕtve sa považuje už viac ako 1000 krypto projektov

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 21:15 • 2 min
Za mŕtve sa považuje už viac ako 1000 krypto projektov

SAN FRANCISCO – Podľa nedávnej správy online magazínu TechCrunch je k 30.júnu mŕtvych už viac ako tisíc krypto projektov. Online magazín čerpal informácie z webových stránok Coinopsy a DeadCoins.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Coinopsy poskytuje recenzie rôznych kryptomien, vrátane tých, ktoré sú už mŕtve. Podľa definície stránky mŕtvy token vykazuje aspoň jeden z nasledujúcich faktorov – zostal opustený, bol to podvod, nefunkčná webová stránka, žiadne uzly, problémy s peňaženkou, žiadne sociálne aktualizácie , malý objem v obehu alebo vývojári opustili projekt.

 

img

 

Aktuálne sa na zozname stránky Coinopsy nachádza 247 mŕtvych kryptomien. Patrí medzi ne aj známy projekt Bitconnect, ktorý bol ukončený v januári 2018 a na stránke je definovaný ako najúspešnejšia Ponziho scéma v histórii kryptomien.

 

Naproti tomu stránka DeadCoins má na svojom zozname až 830 mŕtvych kryptomien. Patrí medzi ne aj nedávna počiatočná ponuka mincí (ICO) Titanium Blockchain Infrastructure Services, ktorá bola zrušená Americkou komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC) pre podvodné praktiky.

 

img

 

Podľa tlačovej správy SEC získalo ICO Titanium od investorov z USA a ďalších krajín približne 21 miliónov dolárov. SEC vo svojom vyhlásení upozornila investorov, že ICO je extrémne riskantný druh investícií.

 

Objem finančných prostriedkov získaných formou ICO dosiahol v prvom polroku 2018 výšku 13,7 miliárd dolárov, čo je už dvakrát viac ako v celom roku 2017. Podľa správy TechCrunch bol podiel podvodných a mŕtvych ICO projektov v roku 2017 asi jedna miliarda dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona