Za mrežami zostarne! Športového lekára gymnastiek USA usvedčili zo sexuálneho obťažovania

NETKY.SK • 22 November 2017, 12:09 • 2 min
Za mrežami zostarne! Športového lekára gymnastiek USA usvedčili zo sexuálneho obťažovania

DETROIT - Niekdajší športový lekár Larry Nassar (54) bude uznaný vinným z viacerých prečinov sexuálneho obťažovania a za mrežami by si mal odsedieť minimálne 25 rokov. Tvrdí to osoba, ktorá má informácie priamo zo stredajšieho vypočúvania Larryho Nassara na súdnom okrsku Ingham v americkom štáte Michigane, a želá si zostať v anonymite.

slovakia

left justify in out

Proti Nassarovi vzniesli obvinenia zo sexuálneho obťažovania siedmich niekdajších gymnastiek počas jeho pôsobenia ako športového lekára na Michigan State University v Lansingu ako aj pri americkej gymnastickej reprezentácii, ktorá mala svoju základňu v Indianapolise. Jeho bývalé zverenkyne ho zažalovali za to, že ich obťažoval najmä v mimosúťažnom čase, keď prekonávali rozličné zranenia a schovával to za špeciálne terapeutické praktiky.

 

Keď prepukla Nassarova kauza aj na verejnosti, postupne vyrukovalo s obvineniami voči nemu až 125 žien, resp. dievčat. Medzi najznámejšie obete Nassarových "liečebných" praktík patrili olympioničky Aly Raismanová, McKayla Maroneyová a Gabby Douglasová. Tie vypovedali, že Nassar ich obťažoval rukami dokonca aj vtedy, keď boli v miestnosti prítomní ich rodičia. Nassar čelí aj obvineniam na federálnom súde zo šírenia detskej pornografie.

Dohoda o uzatvorenej žalobe vyžaduje minimálny trest odňatia slobody na 25 rokov, ale sudca môže stanoviť maximálnu sankciu až 40 rokov za mrežami. V štáte Michigan bývajú odsúdenci prepustení na slobodu najskôr po odpykaní si stanoveného minima trestu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona