Za lúpežné prepadnutie pre pivo a cigarety hrozí mladíkovi zo Sučian 12-ročný trest

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 11:33 • 2 min
Za lúpežné prepadnutie pre pivo a cigarety hrozí mladíkovi zo Sučian 12-ročný trest

SUČANY - Až dvanásťročný trest odňatia slobody hrozí 19-ročnému mladíkovi, ktorý v piatok (9. 6.) v noci na Partizánskej ulici v Sučanoch olúpil troch chlapcov vo veku 17 až 18 rokov. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

slovakia

left justify in out

Obvinený podľa nej chlapcov zastavil a požadoval od nich cigarety. Keď mu nevyhoveli, povedal im, že ich zbije.

 

"Mladík pristúpil k 18-ročnému Patrikovi, od ktorého sa chcel napiť z piva, ktoré mal v plastovej fľaši v ruke. Keď odmietol, obvinený mu fľašu vytrhol a napil sa. Potom ju postavil na zem a začal Patrika šacovať po celom tele, pričom z pravého vrecka nohavíc mu odcudzil škatuľku s cigaretami," ozrejmila Balogová.

 

Doplnila, že následne chcel prehľadať aj 17-ročného Jozefa. Ten sa však bránil. "Obvinený ho sotil a chytil za rukáv bundy, pričom mu povedal, že s ním neskončil. Potom obrátil pozornosť na posledného chlapca, ktorého obdobným spôsobom prehľadal. Chlapec mal strach z agresívneho správania sa obvineného, preto sa nebránil," vysvetlila žilinská krajská policajná hovorkyňa.

 

Obvinený mladík napokon z miesta odišiel a chlapci vec oznámili na polícii. Vyšetrovateľ podal podnet na vzatie obvineného do väzby. "V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," dodala Balogová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies