Za ľudí: Vyplácanie odmien pre zaočkovaných učiteľov nie je dobré riešenie

NETKY.SK • 15 August 2021, 17:47 • 2 min
Za ľudí: Vyplácanie odmien pre zaočkovaných učiteľov nie je dobré riešenie

BRATISLAVA - Výraznejší efekt má podľa strany Za ľudí posilnenie mobilných očkovacích tímov, ktoré navštevujú aj menšie obce, a možnosť využiť jednodávkovú vakcínu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyplácanie odmien pre zaočkovaných učiteľov nepovažuje strana za dobré riešenie. V danej problematike by sa malo podľa Za ľudí lepšie zamerať na seniorov a učiteľov, ktorých často odrádza cesta do vzdialeného očkovacieho centra alebo potreba registrácie vopred.

„Hlavne v problémových okresoch by mobilné tímy mohli prísť za učiteľmi priamo na pracovisko. Rýchle a jednoduché očkovanie v práci je úspešné aj u iných zamestnávateľov." 

 

Prečítajte si: ŠÚKL eviduje 8 075 vážnych podozrení na nežiaduce účinky vakcín!

Podľa nezaradeného poslanca Národnej rady Slovenskej republiky a člena strany Hlas-SD Richarda Rašiho vláda doteraz nevyužila všetky možnosti, ako ľudí na očkovanie presvedčiť. „V čase, keď sa väčšina občanov chcela očkovať, neobjednala vláda vakcíny, teraz platí milióny za bezzubú kampaň, očkovaciu lotériu a sprostredkovateľský bonus. Nie je ale schopná dať občanom ani základnú informáciu, koľko zaočkovaných a nezaočkovaných ochorelo, dostalo sa do nemocníc a koľko je na prístrojoch, respektíve koľko ochoreniu COVID-19 podľahlo," uviedol Raši.

 

Možno vás zaujme: Ministerstvo vnútra zabezpečí školám samotesty aj osobné ochranné prostriedky

Ani opozičná strana Kotlebovci – ĽSNS nevidí žiadny dôvod zvýhodňovať kohokoľvek, kto je zaočkovaný pred nezaočkovaným.

 

V hnutí Sme rodina sa o tejto téme plánujú ešte len rozprávať na poslaneckom klube.

Strana SaS 12. augusta vyhlásila, že podporuje zvýhodnenie pre učiteľov očkovaných proti ochoreniu COVID-19. Podľa SaS totiž pre návrat žiakov do škôl potrebuje Slovensko čo najväčšiu mieru zaočkovanosti učiteľov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies