Za legalizáciu marihuany je väčšina Američanov

NETKY.SK • 23 Október 2013, 13:21 • 2 min
Za legalizáciu marihuany je väčšina Američanov

WASHINGTON - Legalizáciu marihuany tento rok už v druhom prieskume verejnej mienky podporila nadpolovičná väčšina Američanov.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovších údajov je za zlegálnenie tejto takzvanej mäkkej drogy 58 percent obyvateľov USA. Pred dvoma rokmi malo tento postoj presne 50 percent Američanov, pričom podľa prieskumu z roku 1969 to bolo len 12 percent opýtaných.

Najnovší prieskum inštitútu Gallup tiež uvádza, že opačný postoj má 39 percent respondentov. Podpora legalizácie marihuany je najväčšia medzi Američanmi vo veku 18 až 49 rokov a takisto medzi voličmi Demokratickej strany. 

Užívanie marihuany je dnes legálne v dvoch západných štátoch - Washingtone a Colorade. Jej prechovávanie však spadá pod federálnu jurisdikciu a za tento čin hrozí väzenie. Prezident Barack Obama už avizoval, že jeho administratíva nebude postihovať predaj marihuany v štátoch, ktoré ju v referendách povolili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies