Za krviprelievanie počas teroristických útokov v Bruseli sa pred súd postaví 10 osôb

NETKY.SK • 17 September 2021, 15:48 • 2 min
Za krviprelievanie počas teroristických útokov v Bruseli sa pred súd postaví 10 osôb

BRUSEL - Počas útokov na letisku a stanici metra prišlo o život 32 ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V súvislosti s bombovými útokmi v Bruseli z roku 2016 bude súdených 10 mužov. Oznámila to v piatok belgická federálna prokuratúra, ktorá ich oficiálne obvinila z podielu na krviprelievaní. Informovala o tom agentúra AFP. Pri atakoch zomrelo celkovo 32 ľudí a vyše 300 bolo zranených.

 

Šiestich z podozrivých, vrátane 32-ročného francúzsko-marockého občana Salaha Abdeslama, v súčasnosti súdia vo Francúzsku za útoky z Paríža z novembra 2015K zodpovednosti za bombové útoky, ktoré spáchala trojica samovražedných útočníkov 22. marca 2016 v Bruseli na letisku Zaventem a stanici metra Maalbeek/Maelbeek, sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS).

 

Ataky sú spájané s džihádistickou bunkou, ktorej členovia sa presúvali cez Európu, pričom operovali najmä na území Belgicka. Táto bunka pripravila a spáchala ešte v roku 2015 aj útoky v Paríži, pri ktorých zahynulo 130 ľudí.

 

Súvisiaci článok: Začal sa súd so strojcami teroristických útokov v Paríži. Vybudovali špeciálnu sieň!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona