Za krvavý útok argentínskej dogy na Mateja, dostal majiteľ psa len podmienku!

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 14:14 • 2 min
Za krvavý útok argentínskej dogy na Mateja, dostal majiteľ psa len podmienku!

TRNAVA - Za vlaňajší útok psa na osemročného Mateja v Leopoldove odsúdil dnes súd Jozefa Ž. na osemnásť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky.

slovakia

left justify in out

Zároveň rozhodol o vyplatení bolestného vo výške 4 300 eur a náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia vo výške vyše 1 300 eur. Jozef Ž. bol obvinený z prečinu ublíženia na zdraví. Trestný rozkaz zatiaľ nie je právoplatný, obvinený môže proti nemu podať odpor.

 

So zvyškom nároku na náhradu škody odkázal Okresný súd v Trnave rodinu poškodeného chlapca aj Všeobecnú zdravotnú poisťovňu na občianske súdne konanie. Argentínska doga zaútočila na Mateja v októbri minulého roku po tom, ako vybehla z brány rodinného domu. Chlapcovi spôsobila ťažké zranenia tváre a temena hlavy, trhala mu aj ďalšie časti tela. Podľa jeho otca Marcela Knoblocha je chlapec z najhoršieho vonku, zostali mu však jazvy po celom tele a má aj ďalšie problémy. Súdom priznaná čiastka podľa neho horko-ťažko pokryje výdavky, ktoré rodine v súvislosti s udalosťou a liečbou vznikli. S vinníkom, ktorý nezatvoril za sebou bránu, sa preto mieni ďalej súdiť. 

 

Len pár dní pred touto udalosťou zaútočila argentínska doga na šesťročného Nikolasa v Malženiciach v okrese Trnava. Polícia v tomto prípade obvinila z prečinu ublíženia na zdraví majiteľku psa. "V tejto veci bol na Okresný súd Trnava podaný návrh na schválenie dohody o vine a treste. Termín verejného zasadnutia, na ktorom bude prerokovaný návrh dohody o vine a treste, zatiaľ nebol vytýčený,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies