Za Križka sa postavili fanúšikovia, Pavlík možno zo Senice odíde

NETKY.SK • 9 December 2013, 14:29 • 2 min
Za Križka sa postavili fanúšikovia, Pavlík možno zo Senice odíde

BRATISLAVA - Futbalisti Senice obsadili v jesennej časti tohto súťažného ročníka Corgoň ligy 4. miesto s 31 bodmi, na lídra ŠK Slovan Bratislava majú po 19 odohraných kolách jedenásťbodový odstup.

slovakia

left justify in out

"Vždy to môže byť lepšie. Škoda vyradenia Podgoricou v 2. predkole Európskej ligy, mohli sme u nás vidieť FC Sevilla. Počas tejto sezóny sme sa nevyhli výsledkovému útlmu, no záver jesene sme zvládli výborne a dokázali sme sa posunúť v tabuľke vyššie. V Slovnaft Cupe sme postúpili do semifinále a na jar nás čaká dvojzápas so Slovanom," zhodnotil športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo pre klubový web jesenné účinkovanie tímu zo Záhoria a doplnil: "Za najväčšie pozitívum považujem začlenenie mladých odchovancov do kádra a postupne do základnej zostavy. V nej sa udomácnili najmä brankár Šulla, ďalej Ventúra a Kosorin."

Počas zimnej prestávky tradične prichádza vo futbalových tímoch v rámci prestupového termínu k zmenám v kádroch. V prípade Senice sa špekuluje o odchode českého legionára Petra Pavlíka, ktorý prišiel na Záhorie v lete 2011. "Peťo je jeden z najlepších stopérov v našej lige, ak nie najlepší. O jeho služby má záujem päť zahraničných klubov. Budeme s nimi rokovať. Uvidíme, ako to dopadne. S Pavlíkom sme sa samozrejme rozprávali. Ak bude mať v rukách lukratívnu ponuku, nebudeme mu stáť v ceste. Pre Senicu toho spravil veľmi veľa," skonštatoval D. Vrťo na margo 26-ročného zadáka. Medzi adeptov na angažovanie Pavlíka patria podľa poľských médií tímy Legia Varšava a Wisla Krakov, ktorých zaujal svojimi výkonmi. Niektorým senickým futbalistom sa v zime končia zmluvy. Za jedného z nich Juraja Križka sa vraj postavili fanúšikovia klubu, ktorí si želajú jeho ďalšie pôsobenie v mužstve. "Zaregistrovali sme to. O Križkovom zotrvaní budeme rokovať. Uvidíme, či sa dohodneme," poznamenal športový riaditeľ FK Senica na margo 28-ročného stredopoliara. 

Na Záhorí majú v pláne aj posilnenie tímu. "O prípadných nových tvárach budeme informovať. Veľmi intenzívne pracujeme na tom, aby mali tréneri na prvom zimnom zraze 7. januára kompletný káder," dodal D. Vrťo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies