Za Krígeľ dostali v slowpitchi Pardubice, Trutnov a Hangerounds krígeľ

NETKY.SK • 4 September 2018, 20:32 • 2 min
Za Krígeľ dostali v slowpitchi Pardubice, Trutnov a Hangerounds krígeľ

Prvé dva septembrové dni v Trnave patrili turnaju s názvom Krígeľ 2018.Baseballové ihriská obsadili slowpitchové tímy z Trnavy, Devínskej Novej Vsi, Pardubíc, Plzne, Domažlíc, Havířova, Trutnovu a Berlína.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Viac nám už prezradí hráčka Silvia Bartošová z tímu Oldstars Trnava.

 

Povedz niečo o vašom tíme.

 

Slowpitchový team Oldstars Trnava funguje v Trnave zhruba od roku 2007. Slowpitch začali hrávať bývalí hráči a bývalé hráčky softballu a baseballu a taktiež rodičia detí. Náš team sa skladá z ľudí rôznych vekových kategórií. Hra je pre nás obrovskou zábavou a sme najmä skvelá partia, ktorá žije pre tento šport telom aj dušou.

 

Páči sa mi vaše zanietenie. Musím však uznať, že na Slovensku má tento šport oveľa menšie slovo než napríklad futbal alebo hokej. Aj tento turnaj prišlo sledovať oveľa menej divákov. Ako vnímate túto skutočnosť?

 

Pravidlá tejto hry sú dosť náročné a ľudia im často nerozumejú a to je veľkým problémom, prečo baseball a softbal sú stále na Slovensku málo podporované. Sú to menšinové športy, ktoré nemajú finančnú podporu od štátu a väčšinou si musia hráči všetko hradiť z vlastného vrecka. Avšak prednosťou týchto skvelých športov je, že sú veľmi rozmanité a zaujímavé. Uplatňuje sa pri nich hádzanie, chytanie, pálenie lopty a taktiež aj beh. Rozvíjajú pohybovú koordináciu celého tela. Hráči si tak skúsia aj prácu ,, v poli " čiže v obrane -hádzanie , chytanie no aj prácu ,,na pálke" čiže v útoku , kde je úlohou odpaľovača loptu odpáliť a následne bežať po métach . Cieľom hry je obehnúť všetky méty a dostať sa ,, domov" (na domácu métu). Vtedy útok získava bod.

 

Tento turnaj je dôkazom, že aj menšinové športy dokážu na Slovensku spájať ľudí. Priebeh akcie v sobotu trochu skomplikovalo nepriaznivé počasie. Kvôli silnému dažďu sa v sobotu posledné zápasy museli posunúť. Nie nadarmo sa hovorí, človek mieni Pánboh mení. Sklamanie z nesplneného plánu však čoskoro vystriedala radosť v inej podobe, keď sme sa všetci spoločne zišli pod strechou baru pri pive a občerstvení. Aspoň sme mali možnosť lepšie sa navzájom spoznať. V nedeľu sa už podarilo dohnať všetko. Prví traja víťazi turnaja si naozaj domov odniesli keramické krígle. Záverečné umiestnenie je nasledovné:

 

1.  Waynes Pardubice 14 bodov
2.  Rytíři Trutnov 12 bodov
3.  Hangarounds 11 bodov
4.  Oldstars Trnava 10 bodov
5.  Amorové šípy 9 bodov
6.  Goodsports Devínska Nová Ves 9 bodov 
7.  Slowpitch Plzeň 7 bodov 
8.  Wolfs Domažlice 7 bodov 
9.  Oldstars funny 5 bodov 
10.  Angels Trnava 3 body
11.  Toucans Havířov 0 bodov

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies