Za krádež šampónov si recidivista posedí 2 roky

NETKY.SK • 17 Október 2016, 15:56 • 2 min
Za krádež šampónov si recidivista posedí 2 roky

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva roky odňatia slobody nepodmienečne uložil dnes samosudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 49-ročnému Ladislavovi B. z Biskupíc v okrese Lučenec.

slovakia

left justify in out

Zlodej Ladislav ukradol v predajni Coop Jednota šesť šampónov v hodnote takmer pätnásť eur. Nepodmienečný trest dostal, lebo bol za krádeže postihnutý v októbri minulého a v marci tohto roku. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor i obžalovaný sa vyjadria v zákonnej lehote.


V minulosti už 16-krát prevažne za krádeže odsúdený Ladislav v marci tohto roku si predpoludním s kamarátom Tiborom „odskočil“ z výkopových prác na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici do tamojšej predajne Coop Jednota. Pod bundu si Ladislav schoval šesť značkových vlasových šampónov Schauma v hodnote 14,90 eura a odišiel bez zaplatenia. Identifikovali ho na základe kamerového záznamu a krádež potvrdil i kamarát Tibor.


Na súde Ladislav vinu priznal a konanie oľutoval. Uviedol, že kradol, aby šampóny predal a za to si vraj chcel kúpiť jedlo. Priznal tiež, že peniaze nemal, lebo ich prehral na automatoch.


Sudca pôvodne rozhodol trestným rozkazom, ale Ladislav podal odpor, lebo trest dva roky väzenia sa mu zdal prísny. Nepomohlo mu to, pričom prokurátor i sudca poukázali na jeho kriminálnu minulosť a skutočnosť, že miernejšie tresty nemali na Ladislava výchovný vplyv. Súd zaviazal obžalovaného zaplatiť okradnutej Jednote škodu 14,90 eura.


Zaujímavosťou, nesúvisiacou s krádežou, je, že Ladislav B. hoci býva v okrese Lučenec, má prechodný pobyt v bytovke Pustý hrad vo Zvolene. Začiatkom októbra sa nachádzal pred touto bytovkou v spoločnosti matky a dcéry, ktoré istý Pavol M. ohrozoval plynovou pištoľou a vyhrážal sa zabitím.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies