Za korupciu obvinili konteľa spoločnosti ako jeho firmu

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 10:05 • 2 min
Za korupciu obvinili konteľa spoločnosti ako jeho firmu

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 54-ročného muža z nepriamej korupcie.

slovakia

left justify in out

Ako konateľ istej bratislavskej stavebnej spoločnosti dal úplatok zamestnankyni stavebného úradu. V tomto prípade ho obvinili nielen ako fyzickú, ale zároveň aj ako právnickú osobu.

 

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, muž čelí obvineniu za toto konanie ako fyzická osoba, keďže úplatok poskytol vo svojom mene, ale aj ako právnická osoba, keďže je konateľom spoločnosti. Od začiatku účinnosti tohto ustanovenia z júla 2016 je to už tretia obvinená právnická osoba.

Podľa obvinenia pracovníčke úradu nechal v obálke 2 000 eur za to, že v budúcnosti ovplyvní ďalšie kompetentné osoby, aby mali pozitívny prístup pri vydávaní rozhodnutí v súvislosti so stavebným konaním. Obvinený je stíhaný na slobode. Fyzickej osobe za takýto čin hrozí trest na šesť mesiacov až dva roky a právnickej peňažný trest od 1 500 eur až 1 600 000 eur, prípadne aj zákaz činnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies