Za korupciu a zneužitie právomoci súdia dvoch policajtov, od vlamačov žiadali úplatok

NETKY.SK • 10 August 2017, 16:05 • 2 min
Za korupciu a zneužitie právomoci súdia dvoch policajtov, od vlamačov žiadali úplatok

BANSKÁ BYSTRICA – Na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie s dvojicou bývalých policajtov z Obvodného oddelenia v Nových Zámkoch.

slovakia

left justify in out

Prokurátor im kladie za vinu zločin prijímania úplatku v súbehu so zneužívaním právomocí verejného činiteľa. Skutok 36-ročný Marián F. a 35-ročný Alexander L. podľa obžaloby spáchali v marci 2015, keď od vlamačov žiadali úplatok dvetisíc eur s tým, že vec sa nebude vyšetrovať, lebo zničili dôkazy.

Na pojednávaní obžalovaní uviedli, že sú nevinní a od nikoho nikdy nežiadali peniaze. Ich obhajca vyhlásil, že celá obžaloba je postavená na nedôveryhodnom svedkovi. Expolicajti poukázali na to, že od nadriadených dostali pochvalu, lebo zadržali v Nových Zámkov prevádzačov so skupinou migrantov, ktorí im peniaze núkali, ale nezobrali ich.

V prípravnom konaní expolicajti využili svoje právo a odmietli vypovedať. Na hlavnom pojednávaní predniesli svoje verzie údajného korupčného konania a na otázky súdu a prokurátora odmietli odpovedať.

Pojednávanie s dvojicou policajtov pokračuje v piatok 11. augusta ďalším dokazovaním.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona