Za KDH by vo voľbách mohli kandidovať aj nestraníci ako Filc

NETKY.SK • 12 Október 2015, 14:24 • 2 min
Za KDH by vo voľbách mohli kandidovať aj nestraníci ako Filc

BRATISLAVA - Na kandidačnej listine KDH pre budúcoročné parlamentné voľby by mohli byť podľa zdrojov z KDH aj nestraníci. Musí to však odobriť Rada KDH.

slovakia

left justify in out

Ak by sa tak stalo, mohli by sa v prípade záujmu objaviť na listine aj mená z platformy KDH plus. Do nej vstúpili napríklad slovenský hokejový tréner Ján Filc, bývalý rómsky splnomocnenec Miroslav Pollák či šéf Asociácie malých a stredných podnikov a živnostníkov Vladimír Sirotka.

 

Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan o menách nechce hovoriť. Nateraz podľa neho platí, že na kandidátke môžu byť len tí, čo sú na zozname kandidátov. Tam sa môžu dostať ľudia, ktorí sú členmi KDH aspoň dva roky. Zmeniť by to mohla pripravovaná Rada KDH. "Mohla by rozhodnúť o tom, že na kandidačnej listine môžu byť aj kandidáti, ktorí nie sú členmi KDH," povedal pre TASR Abrhan.

 

Hnutie by malo čoskoro rozhodnúť aj o tom, či prijme do svojich radov bývalých funkcionárov SDKÚ-DS. O vstup žiada europoslanec Ivan Štefanec aj poslanec NR SR Jozef Mikuš. S nimi by mali vstúpiť ďalší bývalí členovia SDKÚ-DS. Štefanec aj Mikuš už s KDH spolupracujú. Štefanec na pôde Európskeho parlamentu a Mikuš v slovenskom parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona