Za kauzu Osrblie uložil špecializovaný súd podmienečné tresty a pokuty

NETKY.SK • 6 November 2013, 09:53 • 2 min
Za kauzu Osrblie uložil špecializovaný súd podmienečné tresty a pokuty

BRATISLAVA - Podmienečné tresty odňatia slobody a finančné pokuty uložil špecializovaný súd aktérom kauzy úplatkov pri rekonštrukcii biatlonového areálu v Osrblí. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme s tým, že súd rozhodol bez hlavného pojednávania trestným rozkazom a verdikt zatiaľ nie je právoplatný.

slovakia

left justify in out

Ku korupčnej kauze došlo ešte za vlády Ivety Radičovej. Martin Novotný, bývalý externý Radičovej poradca pre hospodárstvo, dostal podľa Sme rok podmienečne a pokutu 10.000 eur. Rovnako obišiel aj jeho spolupracovník Igor Líška, ktorý bol veľvyslancom v Keni. Peter Kňazík, šéf firmy, ktorá areál rekonštruovala, dostal podmienečne deväť mesiacov, jeho komplic Pavol Prečuch pol roka. Verdikt prijal iba Kňazík, Novotný s Líškom sa odvolali, a tak bude nasledovať hlavné pojednávanie.

"Súd vydal trestný rozkaz, ktorým uznal všetkých štyroch obžalovaných za vinných a uložil im podmienečné tresty odňatia slobody," povedala denníku hovorkyňa Katarína Kudjáková.

Sme pripomína, že polícia Líšku zadržala v júli 2011, keď v Novotného kancelárii prevzal 30.000 eur od šéfa stavebnej firmy, ktorá rekonštruovala biatlonový areál v Osrblí. Úplatok mal byť províziou za vybavenie dotácie 300.000 eur z premiérkinej rezervy. Novotný trvá na tom, že s korupciou nemá nič spoločné. "Od začiatku tvrdím, že som v danej veci nevinný a chcem to preukázať na súde," povedal Sme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies