Za kaštieľ v Budmeriaciach ponúka KSOK 6 miliónov eur, chce z neho hotel

NETKY.SK • 17 November 2011, 03:04 • 2 min
Za kaštieľ v Budmeriaciach ponúka KSOK 6 miliónov eur, chce z neho hotel

Za kaštieľ v Budmeriaciach ponúka KSOK 6 miliónov eur, chce z neho hotel

slovakia

left justify in out

img

Kanadsko-Slovenská obchodná komora (KSOK) ponúka Ministerstvu kultúry (MK) SR za neoromantický kaštieľ v Budmericiach 6 miliónov eur. Vo svojom dnešnom vyhlásení o tom informoval prezident komory Joseph Burza, ktorý túto vzácnu pamiatku z konca 19. storočia plánuje pretvoriť na luxusný hotel s rekreačným areálom. "Kaštieľ v Budmericiach by bol aj po kúpe prístupný verejnosti," informoval dnes Burza.
Súčasťou rekreačného rezortu by mal byť podľa vyjadrenia KSOK okrem hotela aj celoročne využívateľný bazén, tenisové kurty a golfové tréningové ihrisko. "A to bez výrubu vzácnych drevín, ktoré sa nachádzajú v areáli budmerického kaštieľa," dodal Burza, ktorý plánuje zachovať pôvodný aristokratický charakter kaštieľa.
Prezident KSOK verejne prejavil záujem o kúpu kaštieľa v Budmericiach už na jar 2011. Odvtedy prebehlo výberové konanie na prenájom kaštieľa. Podľa rozhodnutia Centrálnej servisnej organizácie Ministerstva kultúry SR zo dňa 20. júna bude novým nájomcom kaštieľa Občianske združenie Dilema. Dovtedajší nájomca Literárny fond v konaní neuspel. "Súčasný stav kaštieľa v Budmericiach je, žiaľ, taký, že od júna 2011 je stále prázdny a postupne viac a viac chátra," upozornil Burza.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies