Za kariéru vďačím The Beatles, tvrdí Ozzy Osbourne

NETKY.SK • 8 December 2017, 07:43 • 2 min
Za kariéru vďačím The Beatles, tvrdí Ozzy Osbourne

BRATISLAVA - Anglický spevák Ozzy Osbourne sa rozhodol venovať hudbe po tom, ako počul skladbu She Loves You od legendárnych The Beatles.

slovakia

left justify in out

"Tá skladba mi zmenila život. She Loves You mala na mňa obrovský vplyv. Presne si pamätám, kde som bol. Išiel som po Witton Road v Astone, mal som malé modré rádio a keď začali hrať tú skladbu, uvedomil som si, čomu sa chcem v živote venovať. Bolo to také nové, cítil som sa úžasne. Stal sa zo mňa obrovský fanúšik The Beatles - boli skvelí. Vďačím im za moju kariéru, pretože vďaka nim som zatúžil byť súčasťou tejto hudobnej hry," objasnil rodák z birminghamského Astonu, Ozzy Osbourne.

John Michael "Ozzy" Osbourne sa preslávil ako spevák heavymetalovej kapely Black Sabbath, ktorá vznikla v roku 1968 v Birminghame. Po vydaní ôsmeho albumu Never Say Die! (1978) ho však pre alkoholovú a drogovú závislosť zo skupiny vyhodili. Ďalšiu štúdiovku s Black Sabbath vydal až v roku 2013. Nahrávka, ktorá debutovala na prvej priečke UK Chartu, má názov 13. Ako sólový umelec vydal jedenásť albumov, pričom zatiaľ posledný Scream uviedol na trh v júni 2010. Na konte má tiež niekoľko koncertných záznamov, kompilácií alebo EP nahrávok.

 

Hudobník, ktorý spolu so svojou rodinou účinkoval v reality šou Osbournovci (2002 - 2005), získal množstvo ocenení. V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies