Za jediný deň zadržali v Maďarsku takmer 2100 ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 25 August 2015, 18:49 • 2 min
Za jediný deň zadržali v Maďarsku takmer 2100 ilegálnych migrantov

BUDAPEŠŤ/SEGEDÍN - Rekordný počet celkovo 2093 ľudí podozrivých z neoprávneného prekročenia štátnej hranice zadržali v pondelok na území Maďarska.

slovakia

left justify in out

Informáciu zverejnilo dnes prostredníctvom webu a tlačovej agentúry MTI Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK) v Budapešti.

 

Iba na juhu Čongrádskej župy zadržali maďarskí policajti v spolupráci s ďalšími zložkami v pondelok 1930 ilegálnych prisťahovalcov vrátane 309 detí.

Ako vyplýva z informácií hovorcu tamojšieho župného policajného veliteľstva Szabolcsa Szentiho, najväčšiu spomedzi celkovo 43 odhalených skupín migrantov zadržali v nočných hodinách na okraji Segedína. Nachádzalo sa v nej 83 občanov Bangladéša, 50 Afgancov, 33 Pakistancov, 155 občanov Sýrie, 13 Iránci, ako aj siedmi občania Indie, ôsmi Nigérijčania, po dvoch občanoch Gambie a Senegalu a jeden občan Srí Lanky.

 

Všetci narušitelia už čelia konaniu cudzineckej polície obvyklému v podobných prípadoch.

Maďarské orgány začali v utorok aj trestné stíhanie šiestich prevádzačov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies