Za jediný deň popravili v Pakisteane 12 ľudí

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 15:16 • 2 min
Za jediný deň popravili v Pakisteane 12 ľudí

ISLAMABAD – Pakistan popravil za jediný deň 12 ľudí potom, čo krajina zrušila moratórium na vykonávanie trestu smrti.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra v provincii Pandžáb Suja Chanzáda informoval, že v utorok popravili obesením vo viacerých väzniciach desať osôb odsúdených za vraždu. Ďalších dvoch ľudí obesili v Karáčí. Pakistan začal koncom minulého roka popravovať osoby usvedčené z terorizmu, vykonávanie trestu smrti sa však od minulého týždňa týka aj odsúdených za iné delikty. Na vykonanie trestu smrti čaká v Pakistane vyše 8000 väzňov, pričom mnohí boli v čase odsúdenia deťmi.

Islamabad zaviedol moratórium na popravy v roku 2008, obnovil ich však v decembri za terorizmus potom, čo militanti z Talibanu zabili počas najhoršieho útoku v dejinách krajiny vo vojenskej škole 134 detí a 19 dospelých. Od obnovy popráv obesili 24 usvedčených teroristov. Prívrženci trestu smrti tvrdia, že je to jediný spôsob, ako obmedziť teroristické útoky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona